Dierenwelzijn

Als diergedragstherapeut vind ik het mijn taak om initiatieven, bedoeld om het welzijn van dieren te verbeteren, te ondersteunen en onder de aandacht te brengen.

Een eerste initiatief dat ik ondersteun is er een dat de problematiek van de broodfok onder de aandacht brengt. Dit om mensen bewust te maken van het leed dat deze honden moeten ondergaan, opdat zij zich ervan zouden weerhouden hun puppy/hond aan te kopen in een winkel – broodfok. Op die manier draag je bij aan het stoppen van deze handel.

Op 18 november 2011 is de film van dit initiatief in première gegaan. Deze film toont de erbarmelijke situatie (fysiek, ethologisch,…) waarin deze dieren leefden. Echt schrijnend: onder de schurft, ziek, graatmager, dode pups in de gang, honden die van angst geen poot durven verzetten,…

Gelukkig is het voor deze honden achter de rug, maar er zijn nog zovele anderen die dit lot nog steeds ondergaan.

Ter ondersteuning kocht Pet-Consulting een DVD. De bedoeling is dat ik deze zoveel mogelijk vertoon opdat mensen bewuster gaan handelen. Bent u geïnteresseerd om deze film te bekijken, neem dan gerust contact op! Of wil u hem vertonen aan uw vereniging? Laat het weten! Ik neem dan op mijn beurt contact op met de verantwoordelijken van ‘een hond in een zak’ om alles te organiseren!

Teken ook het ethisch charter, dat ook door Pet-Consulting ondertekend werd.

Komt u er nu pas achter dat uw hond eigenlijk afkomstig is uit de broodfok en wat dit betekent? Neem dit mee voor in de toekomst, als u besluit er nog een hond bij te nemen! U bent even welkom bij Pet-Consulting en ‘de Gabbertjes’.

Voor meer inlichtingen: www.eenhondineenzak.be.

Steun dit initiatief!