Even voorstellen

 

Kristel met speurneuzen Gabbertje en Lientje

Dit is voor mij een droom die in vervulling gaat: Mens en dier begeleiden opdat zij elkaar zouden begrijpen en voluit van elkaar zouden genieten. Het is zo mooi: de warmte en genegenheid die onze dieren ons toedragen!Ik kan u helpen om het doel dat u voor ogen heeft met uw huisdier te bereiken! Sinds mijn kindertijd leef ik samen met honden en katten. Zij zijn mijn grootste leermeesters, die me dagelijks bijscholen. Het is terecht dat ik kan stellen over een grote ervaringsdeskundigheid te beschikken. Niet alleen voel ik door jarenlange ervaring heel goed een situatie en de relatie mens – dier aan, ik beëindigde ook met succes de nodige opleiding tot diergedragstherapeut om dit alles te ondersteunen.

Doorheen de jaren beoefende ik diverse hondensporten (gehoorzaamheid, flyball, agility, speuren, doggydance,…) en gaf ik ook les in verschillende van deze disciplines. Wat van mij echter een goede en praktijkgerichte trainer maakt is het feit dat ik heel kritisch ben naar gebruikte trainingstechnieken en de wijze waarop ik deze toepas. Bovendien hou ik daarbij altijd rekening met de combinatie eigenaar – hond/kat.
Ik streef altijd naar kwaliteit, vandaar de bijscholingen en mijn beslissing om het Postgraduaat Toegepast Diergedrag te volgen.

Samen met Boomer, Daantje en Seki

Dit is een tweejarige, wetenschappelijke opleiding tot diergedragstherapeut. Dé opleiding bij uitstek als je op een professionele manier opgeleid wil worden tot diergedragstherapeut. Ondertussen rondde ik deze met succes af. (Voor diploma klik hier).

Ik volgde deze opleiding in de eerste plaats voor mezelf maar geleidelijk groeide er in de loop van de opleiding een besef en bewustzijn om met de opgedane informatie daadwerkelijk iets te doen en ook andere mensen en hun huisdieren te helpen.De combinatie van mijn intuïtief aanvoelen van dieren, de jarenlange praktijkervaring (ervaringsdeskundigheid) en de doorgedreven theoretische (wetenschappelijk onderbouwde) kennis maken dat ik op een kwalitatieve manier (toekomstige) eigenaren en hun dieren kan begeleiden naar een harmonieus, kwalitatief en gelukkig samenleven.

Gevolgde opleidingen / Curriculum Vitea:

1995:  Cursus instructeur KKUSH
1995-2000: Lesgegeven in gehoorzaamheid en flyball
1997:  Cursus flyball in Engeland
2003-2008:  Lesgegeven in agility in privé hondenschool
02/2006:  Workshop TTouch
09/2007 + 09/2008:  Marta Williams – Intuïtieve communicatie
2008:  Module 1 en 2 Instructeur Kynologisch Centrum Quiebus (i.s.m. Katholieke Hogeschool Kempen)
2008-2010:  Postgraduaat Toegepast Diergedrag
07/2009:  Initiatiecursus SATS bij Erica Bokelmann
09/2010:  Workshop Angela Stockdale – Emotional lives animals
2011:  Puppyspecialisatiecursus bij Peter Beeckman en Rudy De Meester
16-18/09/2011:  Workshop Suzanne Clothier – Carat
2012:  Bloesemremedietherapeut (Nederland – Bram Zaalberg)
09/2012:  Driedaagse workshop Ian Dunbar (Reliability, motivation, precision)
09/02/13:  Kynotrain congres:  Spelen
30-31/04-13:  Behavior Adjustment Training Grisha Stewart (Oplossen Reactiviteit/uitvalgedrag bij honden)
27-28/04-13:   Agressief gedrag bij honden – Geert De Bolster
2013: Hondengedragsbegeleider en Specialist Probleemgedrag – Geert De Bolster
05/2014:  Opleiding tot instructeur Behavior Adjustment Training – Grisha Stewart (Behandeling reactiviteit bij honden)

Om bij te blijven volg ik sindsdien nog geregeld lezingen, cursussen,… overwegend deze georganiseerd door de VZW Vereniging voor Diergedragsprofessionals, waar ik lid van ben.  Ook laat ik me coachen door professionals (o.a. een dierenarts Specialist Gedrag) – samen weten we nu eenmaal meer en we kunnen steeds van elkaar leren.